divendres, 23 de desembre del 2011

TURISME DE POSTAL

El dia 21 de desembre vam anar amb l'alumnat de cultura audiovisual (de 1r de BATX) a veure l'exposició Turisme de postal, a CatalunyaCaixa (Tarragona).



L'exposició mostrava un recull de fotografies de Raimon Miserachs fetes amb la intenció de crear postals turístiques de la Costa Daurada. Les fotografies dels anys 50 i 60 es combinaven amb altres actuals, de manera que es podien apreciar els canvis urbanístics de la zona a través del temps. Teniu més informació a la nota de premsa:
http://www.fundaciocaixatarragona.com/uploads/File/pdfs-newsletters/NP_FCT_11_026%20Turisme%20de%20postal.pdf 

Vam continuar la visita fent dos tallers educatius. Un d'ells ens ensenyava el funcionament d'una cambra fosca i, l'altre, tot el procés de treball dins d'un laboratori analògic.


Aquí teniu a l'Hèctor inspeccionant una cambra fosca del segle XVIII.




Maria a través del visor de la cambra fosca.




Nico, Nicolàs i Sofia es van fer una foto amb la cambra fosca
 i després la vam positivar dins d'un laboratori improvisat pel servei educatiu de CatalunyaCaixa, on també vam fer fotogrames. 



Tot plegat lligava a la perfecció amb el moment del curs on ens trovàvem, poc després d'haver introduit a classe els orígens de la fotografia.

Ja de tornada, vam tenir l'oportunitat d'observar (i experimentar) les intervencions artístiques del projecte ESTACIÓ CREACTIVA de l'estació d'autobusos de Tarragona.




 Instal·lació Distorsion Libre, de l'artista Unai Reglero.
No us perdeu les "cames" de la Georgina ni els "caps" del Lucas (foto esquerra), la Susana i el Ruben (foto dreta).






(in) CONFORT-MISME, Violeta Bru, Agustina Bonessi y Lázaro Ginarte. Künstainer  (in) CONFORT-MISME, Violeta Bru, Agustina Bonessi y Lázaro Ginarte. Künstainer


(In)confort-misme, instal·lació de Violeta Bru, Agustina Bonessi  i Lázaro Ginarte. Més informació: http://www.caldodecultivo.com/news/confort-misme-de-violeta-bru-agustina-bonessi-y-lazaro-ginarte










De pas, fotografies de Maria Veses, Andrea Eidenhammer i Salva Borrego.