dilluns, 22 d’agost del 2011

REMAKES

Exercicis de reinterpretació d'imatges

Remakes fets per Nerea a partir de retrats de l'actriu Audrey Hepburn
 ja que tothom li diu que s'assemblen molt



Els referents, procedents de l'art i la cultura visual en general, comentats a classe:

Remakes




Més treballs fets per l'alumnat de primer i segon de batxillerat artístic de l'INS Gabriel Ferrater de Reus, curs 2009/2010 i 2010/2011:

Gal·la s'autoretrata a partir d'una pintura de Matisse



Jaire interpreta una serigrafia de l'Andy Warhol



Ainara intrepreta una serigrafia de l'Andy Warhol



Nila interpreta una fotografia de Man Ray




Anna interpreta una fotografia de Rodchenko



Ariadna interpreta una pintura de Manet



Andrea interpreta una pintura de Munch



Anna interpreta una pintura de Degas



Pere posa en qüestió l'ideal de bellesa de la Venus de Boticelli


Velazquez pinta també els més desfavorits, segons la interpretació d'en Pere




Víctor recrea "La Gioconda" de Leonardo i "El guitarrista cec" de Picasso


Marina interpreta amb xocolata "El crit" d'Edward Munch



Núria interpreta amb objectes reals "El moment sublim" de Salvador Dalí



Eloi i Miquel interpreten en tres dimensions un dripping de Jackson Pollock



Nerea dissenya vestuari i complements, én aquest cas la interpretació és una performance sobre las Meninas de Velázquez



Noves mirades sobre vells mestres fetes amb l'alumnat de 1r de batxillerat, tècniques d'expressió, institut Antoni de Martí i Franquès, curs 2013-2014:

 Laura reinterpreta "La nit estelada" de Vincent van Gogh

Laura: "Van Gogh és l'artista que sempre m'ha agradat més, des que tenia vuit anys i em vaig interessar pel món de l'art. Aquest quadre és el que més m'agrada per la història que té, el va pintar des de la finestra del psiquiàtric on es trobava. M'agrada molt perquè jo també estic una mica boja i sabia que, amb aquest quadre, podria deixar volar la imaginació i la meva mà.

Vaig fer un esbós amb una idea prèvia. Però després, un cop em vaig ficar a pintar, vaig deixar anar la meva ment. Just quan el vaig fer estava en un estat bastant baix i això va fer que influís en ell.

Però com sempre, no tot és fosc i sempre hi ha llum, per això vaig crear les estrelles i aquell ull enmig, que ens guarda i ens guia quan més ho necessitem. La lluna és una altra història. M'encanta la lluna i vaig fer-la tal i com m'agrada veure-la, en la seva totalitat, grasseta i rodoneta. Li he ficat colors en una espiral per representar la imaginació que em transmet i la bogeria a la que em pot portar moltes vegades.

M'ha encantat fer aquest treball. No havia utilitzat mai els acrílics, i pensava que seria pitjor i em requeriria mes temps, però tot al contrari, m'he sentit molt còmoda i en una hora vaig deixar volar la imaginació com no ho he fet en hores i dies. Com sempre dic, el temps empleat no és important, sinó el que pot arribar a transmetre un quadre".


Marta reinterpreta "La mel és més dolça que la sang", de Salvador Dalí

Marta: " Vaig escollir aquest quadre de Dalí perquè ell veia més bonica la sexualitat visualitzada que no pas practicada. L’he volgut representar d’aquesta manera, un tant més deformat que l’original, donant-li com a nou significat que, el temps ens acaba deformant i ens consumeix".


 Laura s'autoretrata seguint els passos de Jean-Michel Basquiat


 Xavi reinterpreta "La temptació de Sant Antoni" de Salvador Dalí


 David reinterpreta un mural de Keith Haring

David: "Vaig escollir a Keith Haring perquè va ser un graffiter que va deixar molta empremta en el món de l'art urbà. He volgut reinterpretar la obra dels nadons que, per a ell, eren l'esperança de les noves generacions. Jo, en lloc de nadons, he fet persones ja crescudes i infectades amb el virus de la SIDA, que era la malaltia que ell patia, recolzades entre elles per no caure. Amb aquesta reinterpretació, volia fer veure que l'esperança mai es perd, encara que les situacions siguin molt difícils".

Més exemples de remakes:
Videoclip del grup Hold Your Horses que reinterpreta obres mestres de la pintura:


La fotògrafa Dina Goldstein reinterpreta les princesses dels contes clàssics:



Més informació a: http://www.fallenprincesses.com/fallenprincesses.html


































1 comentari:

  1. David: Vaig escollir a Keith Haring perquè va ser un graffiter que va deixar molta marca en el món de l'art urbà. He volgut reinterpretar la obra dels bebés , que per a ell eren l'esperança de les generacions. Jo en lloc de bebés he fet persones ja crescudes i amb el SIDA ,que era l'enfermetat que ell patia, arropenjades entre elles per no caure. Amb aquesta reinterpretació volia fer veure que l'esperança mai es perd encara que les coses siguin molt difícils.

    ResponElimina