dimarts, 15 de maig del 2018

Recreació d'obres d'art


Recreacions d'obres d'art estudiades a classe de Fonaments de les Arts II, 
exercicis fets per l'alumnat de l'Institut Antoni de Martí i Franquès, curs 2018-2019:


Amanda: "Vaig escollir aquesta obra perquè el Surrealisme és un dels meus moviments preferits. A més que aquesta obra sempre m'ha transmès un misteri i molta intimitat. En comptes de fer el remake igual, el volia portar cap el meu estil. Així doncs, vaig decidir posar de models a dos nois sense roba, per donar-li un toc més natural, i fer la fotografia en un espai obert.

Li vaig afegir un filtre de color i més contrast. I, per altra banda, vaig realitzar la fotografia en un angle contrapicat per dignificar els personatges".


Bárbara: "He escollit aquesta imatge perquè de vegades ens tapem els ulls deixant que se’ns emporti l'amor i acabem ofegant-nos amb el nostre propi embenat pel fet d’estar enamorats. Per l'autor era la infidelitat i el misteri, però per a mi és la realitat d'una relació tòxica d'amor feta metàfora".



Aitana: "Volia reivindicar que no només és art el que es pinta o fotografia, jo crec que el tatuatge és una branca de l'art com qualsevol altra. No obstant, hi ha gent que no ho veu així, que veu el món del tatuatge com de persones que han estat a la presó i mariners. Vaig contactar amb la Maria, una amiga meva que em va dir que es volia tatuar aquest quadre fa temps. En la seva opinió, aquest quadre simbolitza l'art en la seva vida, així com les relacions amoroses que moltes vegades no són simples.


Laia: “Una interpretació d'aquesta obra em va fer reflexionar i plantejar aquestes qüestions: "L'amor és cec?" i "Fins a quins punt podem arribar a conèixer a l'altra persona?". Em va semblar que aquest quadre representava perfectament, a través del surrealisme, aquests conceptes.” 



 René Magritte: "Els amants" (1928), pintura a l'oli sobre tela. Estil: SURREALISME.
______





Cristina: "Vaig escollir aquesta obra perquè em va agradar tant quan ens la va posar l'Elo a classe, que ja em vaig imaginar interpretant-la jo amb el Jordi, el meu amor de parella. A més, vaig pensar que podia ser divertit treballar amb ell i fer-li passar una mica de vergonya.

Vaig comptar amb l’ajuda dels pares del Jordi, ja que són tots uns experts en el tema de la fotografia i el muntatge. Així que ells mateixos van col·locar enmig del seu menjador un autèntic espai de sessió fotogràfica, on jo estava al·lucinant amb el que s’hi feia. Primer de tot van posar un mantell verd gran per tapar el fons, perquè després fos més fàcil de retocar les imatges amb el Photoshop i ficar-hi el fons corresponent de les làmines d'or. Seguidament vam passar el Jordi i jo a col·locar-nos en la postura correcta de l’obra, afegint-nos detallets de fulles i flors pel cap, una manta de vestimenta per ell i un llençol taronja per mi i només ens calia fer d’aquella posició una mica incòmoda, per reconstruir la situació romàntica.

Un cop vam acabar aquesta part, em vaig ficar amb el Photoshop a esborrar tota la part verda del fons de la fotografia i a col·locar tots els elements que hi apareixen a l’obra. Només em falta dir que vaig gaudir molt fent aquest treball i que he quedat molt satisfeta i contenta de la seva realització."




 Gustav Klimt: "El petó" (1908), pintura a l'oli i pa d'or sobre tela.
Estil: MODERNISME, SECESSIÓ VIENESA.
_______



Jordi: "He escollit aquesta obra principalment per la senzillesa que aparentment mostra una obra de fons blau amb una línia vermella i 8 punts negres. M'agrada que en les coses petites hi hagi grans missatges.

El que em crida més l'atenció és la gamma cromàtica que utilitza, el color blau cel de fons em transmet una sensació agradable. Podria estar estona observant només el color blau, ja que em recorda a l'estiu i a aquests dies tan llargs, certa sensació de malenconia que m'agrada i a la vegada em fa sentir que el temps passa...

L'he fet amb pintallavis per reivindicar que l'home també pot fer ús d'estris socialment femenins".




Joan Miró: "Blau II" (1961), oli sobre tela. Estil: ART ABSTRACTE.
________



Max: "L'Expressionisme ha sigut una de les avantguardes que més m'ha marcat. Kirchner em va interessar especialment per la seva història tràgica, i aquest quadre em va convèncer des del primer moment que el vaig veure".



Ernst Ludwig Kichner: "Erna amb una cigarreta" (1915), oli sobre tela. 
Estil: EXPRESSIONISME.
_______



Marina: "He escogido esta obra por el hecho de que el artista era un apasionado del arte tradicional chino i el cuadro es muy similar a la estampa japonesa ya que el dibujo no tiene volumen y es completamente plano. Me gustó mucho que hiciera una versión modernizada de este arte tradicional ya que personalmente el arte japonés me gusta muchísimo.

Copié la decoración del cuadro y me vestí igual que la chica. Luego hice la foto con un trípode y poniendo el temporizador. Después edité con la aplicación Picsart el fondo y lo pinté de negro.
Realmente no sé el significado original de este cuadro pero cuando lo vi me transmitió que la mujer del cuadro era alguien muy independiente, alguien que podía valerse por sí mismo y creía con firmeza en todo lo que hacía. Quiero creer que estoy empezando a ser así y he querido representarme con esta idea".



Pang Xunqin: "La noia al sofà" (1930).
Estil tradicional xinés influenciat per l'ART NOUVEAU i les primeres avantguardes.
________



Emma: "A part de l’estil pictòric de Hopper, la temàtica dels seus quadres em va semblar força curiosa, ja que sovint els seus protagonistes són persones solitàries. Concretament, vaig escollir "L’autòmat" perquè vaig pensar que seria l'obra més assequible dins de les meves limitacions.

Vaig decidir afegir-li un significat personal, ja que sempre intento mostrar alguna part de mi en els treballs. Penso que al llarg de l'adolescència (i ara que passem a una altra etapa de la nostra vida, encara més), hi ha molts moments en que ens sentim sols o incompresos pels que ens envolten i, en certa manera, és el que trobo reflectit en els quadres de Hopper. Tot i que la protagonista del quadre es veu en actitud relaxada i passiva, penso que alguna cosa la inquieta per dins, i aquesta inquietud acaba sent transmesa a l'espectador".



Edward Hopper: "Autòmat" (1927), oli sobre tela. 
Estil: REALISME SOCIAL nord-americà.
_______




Irene: "Vaig triar a Edgar Degas perquè és un artista que m'inspira molt, no tan sols per la manera de pintar sinó també pels temes que tracta. El fascinaven les ballarines de ballet, tal i com es pot comprovar. Té una gran quantitat d’obres de ballarines assajant, descansant i ballant, i això és el que m’agrada de Degas: té la gran capacitat  d’expressar exactament tot el que hi ha darrere d’un espectacle de ballet, no només lo bonic que es sortir a l’escenari, sinó totes les hores d’assaig, el patiment i l’esforç que suposa el ballet.

Vaig comptar amb l’ajuda de ma germana que també es ballarina de dansa clàssica i contemporània. Com Degas també és molt conegut per la serva escultura de la ballarina, no podia deixar passar l’oportunitat de representar-lo personalment i així ho vaig fer."



Edgar Degas: "Dues ballarines de ballet" (1879), pastel.
Estil: IMPRESSIONISME.
______



Paloma: "Aquesta imatge representa l'obra surrealista anomenada "Arbre de l’esperança, sigues ferm" de Frida Kahlo. La raó per la qual he escollit aquesta obra és, per una banda, perquè amb aquesta artista empatitzo molt i em sento molt identificada en alguns dels seus quadres, i per altra banda, perquè el significat de l’obra i el que transmet la Frida és una força de voluntat i per lluitar exemplar."


Frida Kahlo: "Arbre de l'esperança, sigues ferm" (1946), oli sobre tela.
Estil: SURREALISME.
______



La recreació de Magalí al costat del quadre original de Piet Mondrian:
 "Composició II amb vermell, blau i groc" (1930), pintura a l'oli sobre tela.
Estil: ART ABSTRACTE, NEOPLASTICISME.

Magalí: "Este remake describe mi vida cursando Bachillerato, como 5 libretas llenas, más de 4 subrayadores gastados y litros y litros de tinta negra durante estos dos años". 



La recreació de Marta a partir del NEOPLASTICISME de Piet Mondrian.
________



Marc: "He triat un autoretrat de Van Gogh perquè em va agradar molt la història de la seva vida, la forma de transmetre el seu caràcter passional i sobretot el rerefons de les seves obres.

He utilitzat el Picsart, ja que som i representem la generació de les noves tecnologies i volia intentar plasmar una tècnica pictòrica amb un estri digital. A part que em passo el dia editant fotos en aquesta app."


Candela: "Escogí representar un autorretrato de Van Gogh porque me siento identificada con una parte de su vida y admiro todas esas veces que luchó por salir adelante."



Vincent van Gogh: Autoretrat (1887-88), pintura a l'oli sobre tela.
Estil: POSTIMPRESSIONISME.
______



Julieta: "He escollit l’artista René Magritte perquè m'interessa el seu missatge enigmàtic i el seu sentit de l'humor, també per l'estil i la tècnica del seu treball. Com no he pogut decidir-me per 1 quadre només, he escollit 3 de les seves obres més destacades i les he fusionat en 1. Volia explorar l'univers de Magritte mentre trobo el meu propi camí, en lloc de copiar el seu propi món en particular."



René Magritte: "Ceci n'est pas une pipe" (1928), oli sobre tela. 
Estil: SURREALISME. 
__________


Cinta: "Magritte m'agrada i m'inspira molt, vaig voler fer-li un petit homenatge."


René Magritte: "El vestit de la nit" (1954), oli sobre tela.
Estil: SURREALISME.

________




Andrea: "He escogido este cuadro y esta parte en concreto porque creo que representa el amor más puro que existe; el de una madre hacia su hijo. Transmite paz y armonía, además las pequeñas formas y símbolos le dan un ritmo especial. Durante la realización de la fotografía tuve que subirme a lo alto de una escalera para que la foto pudiera ser en ángulo cenital."



Gustav Klimt: "Les tres edats de la dona" (1905), oli sobre tela. 
Estil: MODERNISME, SECESSIÓ VIENESA.
_____



Aroa: "He escollit  Jackson Pollock perquè, quan el vaig descobrir, la seva pintura em va fascinar, va ser el primer en treballar aquesta nova manera de pintar i, des de la meva pròpia experiència, puc dir que no és gens fàcil realitzar aquest tipus de quadres. Vaig aprofundir sobre la trajectòria d'aquest artista i em va fascinar encara més, per pintar es posava música Jazz de fons i deia que, quan es va iniciar en aquesta nova tècnica, els seus quadres li sortien directament del cor, però no tenien cap significat afegit. De tots els seus quadres, finalment vaig escollir "Convergence" perquè va ser el que més em va agradar, tant per la seva combinació de colors com per la satisfacció que em transmet".


Jackson Pollock: "Convergence" (1952). 
Estil: EXPRESSIONISME ABSTRACTE.
______


L'exposició al vestíbul de l'institut:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada