diumenge, 7 d’abril del 2019

Disseny de joia modernista

Les joies aconsegueixen gran protagonisme en el Modernisme per les formes decoratives inspirades en la natura, la utilització de pedres semiprecioses, l'ús del vidre i la influència de l'art japonés i egipci, entre d'altres. Exercicis de disseny de joies modernistes fets per l'alumnat de segon de batxillerat de Fonaments de les Arts, Institut Antoni de Martí i Franquès, curs 2018-2019.


Andrea: "La joia que he dissenyat és una arracada. Té forma de fulla de roure i estaria feta amb or i vitralls de diferents tons verdosos."



Raquel: "He triat una eruga com a element de la natura. Són larves d'insectes de l'ordre Lepidòptera, típicament toves i cilíndriques. Algunes posseixen vistosos colors, que adverteixen de la seva toxicitat o desagradable sabor.

He decidit crear un collaret simplificant al màxim la forma, però mantenint els colors. Per a fer possible la creació d'aquesta joia es necessitarien vidres de colors o pedres precioses amb colors vistosos".





Ane: "He trobat inspiració en les meduses, sobretot degut als seus colors i la seva forma dinàmica i gelatinosa. La joia seria una estructura de plata molt petita coberta amb una petita cúpula de vidre de colors blau i rosa. De l'estructura penjarien pedretes blaves enganxades a filets".



Marina: "M'he inspirat en els girasols. Els materials del penjoll serien la plata i vidres de color groc i blau".

Èric B.: "Aquest penjoll té una estructura d'or que fa al forma d'una flor. En concret està inspirat en una flor de loto. Sobre l'estructura d'or n'hi ha petits vidres de color rosat que representen els pètals, els groguencs són els pistils i el blavós és l'aigua."



Andrea: "La inspiració de la meva joia modernista són les arrels dels arbres en contacte amb l'aigua de la terra. Els materials són l'or i els diamants."


Júlia: "M'he inspirat en els girasols. La perla i el ferro serien els materials de fabricació".





Emma, disseny d'arrecada en honor al seu avi.







Marc, disseny de fermall modernista inspirat en un paó.


Èric M., disseny d'arrecada inspirat en un cavallet de mar.


Mostra dels dissenys de joies modernistes fets per l'alumnat de segon de batxillerat de Fonaments de les Arts, Institut Antoni de Martí i Franquès, curs 2019-2020:

Ivan, disseny de penjoll inspirat en una carpa daurada i coral.



Jordi, disseny d'arrecada inspirat en la hibridació entre un cavallet de mar i una mosca.



Judit, disseny d'una corona inspirat en la flor de l'hibisc.





Pablo, disseny de penjoll ispirat en un peix abissal.


Marta, disseny d'arrecades inspirat en una mosca.



Meritxell, disseny d'arrecades inspirat en el lliri.



Priscila, disseny d'arrecades inspirat en la posta de sol.




Leyao, disseny d'arrecades inspirat en un blauet pescador.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada